• Rahat ve huzurlu uyumak mümkün

ComfortFit (TamYüz) Maske, başlıklı
"Zor Koşullar için Pratik Çözüm…"
ComfortFit (TamYüz) Maske, başlıklı

Şu ana kadar üretilmiş ve evde hastaların kullanabileceği ilk Tam Yüz Maskesi ComfortFit, yetişkinler için büyük (large) ve çocuklar için küçük (small) boy seçenekleri ile, burun ve ağız-burun maskelerine uyum sağlayamayan hastalar için en uygun tercihtir. ComfortFit'in eşsiz rahatlık sağlayan dizaynı sayesinde, her hastanın burun, ağız ve yüz yapısına bakılarak maske boyunun seçilmesine gerek kalmaz.

Maskenin yüze sabitlenmesi oldukça kolaydır. Maske içinde yer alan ve yüzü çevreleyen yumuşak silikon kısım, maskedeki hava basıncı arttıkça maskenin yüze daha iyi temes etmesini sağlar. Böylece hava kaçağını engellemek için maske başlığının daha fazla sıkılmasına gerek kalmaz. Velcro ile sıkılığı ayarlanan yumuşak başlığın, yanak kısımlarında bulunan klipsleri sayesinde maskeye takılıp çıkartılması çok kolaydır. ComfortFit model tam yüz maskesi latex içermez. ComfortFit maskenin en eşsiz olan bir özelliği ise; Noninvasiv Ventilatörler için ekshalasyon portu olan ve invaziv ev tipi ventilatörlerin ekshalasyonsuz Y devreleri için kullanılabilen, 2 ayrı hasta devresi adaptörüne sahip olmasıdır. Bu iki tip adaptör de her maske paketinde bulunmaktadır. Adaptörler, kullanıcı tarafından basit şekilde tak-çıkar değiştirilebilir.

Önemli Uyarı: Noninvaziv Ventilatörler ve PAP cihazlarında kullanılması için üretilmiş, Philips Respironics marka tüm oranasal ve tam yüz maske modellerinin üzerinde, havanın istenmeyen anda kesilmesi durumunda, hastanın oda havasından yeteri kadar soluyabilmesini sağlayan emniyet valfi bulunmaktadır. Bu valfe sadece Y tipi solunum devresi ile evde kullanılan yaşam destek ventilatörlerinde ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu durumda, invaziv ventilasyonda kullanım için üretilmiş olan, maske paketi içindeki mavi renkli portsuz adaptörü kullanabilirisiniz. Ekshalasyon portlu devrelerle kullanılan maskelerde, bu valfin olmaması hastanın hayati tehlikeye girmesine sebep olabilir.

ComfortFit (TamYüz) Maske, başlıklı Resim 1 ComfortFit (TamYüz) Maske, başlıklı Resim 2