• Rahat ve huzurlu uyumak mümkün

BiPAP HARMONY S/T Cihazı
"Yüksek Performanslı Bir Seçim…"
BiPAP HARMONY S/T Cihazı

Solunum yetmezliği hastalarının, genellikle burun veya oranazal maskelerle evde ve hastanede kullanabilecekleri iki seviyeli pozitif basınç sağlayan bir cihazdır. Hastanın tedavisi sırasında yaşam kalitesinin yüksek tutulması, hasta tarafından NIV tedavisinin uyumlu bir şekilde kabulü ile olmaktadır. Sadece PHILIPS Respironics cihazlarında bulunan AutoTrak Algılama Teknolojisi, hasta-cihaz uyumunu dünyada en iyi sağlayan özelliktedir.

Harmony S/T cihazında basınç, 4-30cmH2O aralığında seçilebilmektedir. CPAP, BiPAP S ve S/T modlarında kullanılabilir. S/T modu seçildiğinde, hastanın apneye veya hipoventilasyona (düşük solunum hızı) girmesi durumunda cihaz otomatik olarak devreye girerek solunum desteği sağlamaktadır. Solunum yetersizliği nedeniyle basınç desteği ve tetiklemesinin cihaz tarafından yapılması sırasında, hastaya uygulanacak solunum hızı (BPM) ve nefes alma(inspirasyon) basıncının uygulama süresi (Ti), hastalığın takibini yapan uzman tarafından belirlenir. Cihazın uygulamış olduğu basıncın, hastanın nefes almaya başlamasından hemen sonra, nefes verme basıncından (EPAP) nefes alma basıncına (IPAP) yükselme hızı (Risetime), hasta konforuna uygun şekilde seçilebilmektedir.

Çıkartılabilir SmartCard hafıza kartı, hastalıkla ilgili cihazın uygulama parametrelerinin tümünü kayıt eder. Encore Hasta Takip Programına aktarılan bu kayıtlardan hastalığın takibi için raporlar oluşturulabilir. Cihazın menüsünde bulunan alarmlar seçilerek, kritik durumlarda sesli ve ışıklı uyarı vermesi sağlanır. Üzerinde bulunan LCD ekrandan tedavi parametreleri ve alarmların takibi mümkündür.

İstendiğinde eklenebilen REMstar Isıtıcılı Nemlendirici ünitesinin ayarları, cihaz üzerinden yapılabilmektedir. Harmony cihazına bağlantısı yapılan nemlendirici ünitesi için harici bir elektrik beslemesine gerek yoktur. Şeffaf su haznesinin temizliği, doldurulması ve takılıp çıkartılması oldukça kolaydır.

BiPAP HARMONY S/T Cihazı Resim 1 BiPAP HARMONY S/T Cihazı Resim 2 BiPAP HARMONY S/T Cihazı Resim 3