• Rahat ve huzurlu uyumak mümkün

Comfort Fusion Burun Maskesi
"Sadelik ve Dayanıklılık..."
Comfort Fusion Burun Maskesi

Solunum problemleri nedeniyle PAP tedavi cihazlarını kullanan hastaların, maske seçimlerindeki tercihleri, genellikle komplike olmayan, dayanıklı ve sade modellerden yana olmaktadır. Philips Respironics firması tarafından son yıllarda üretilmiş olan Comfort Serisi Fusion model burun maskesi de bu sadelik ve dayanıklılığa sahiptir. Maske üzerinde bulunan silikon alın desteği yenilenebilir olup, alın kısmına yapılan baskıyı hafifletir. Bu desteğin körüklü şekilde dizayn edilmiş olması, maskenin kullanımını rahatlatır. Yumuşak ve esnek olan başlığı; maskenin başa iyi bir şekilde sabitlenerek, kolay takılıp çıkarılmasını sağlar. Basit ve başı kavrayan dizaynı ile terlemeye yol açmaz. Yeni çıkan Comfort serilerinin başlıklarında, Fusion modelinde olduğu gibi boncuklu bir takma çıkarma parçaları(klipsleri) mevcuttur. Bu boncuk klipsler sayesinde, maskenin sıkılığı bozulmadan başa kolayca takılıp çıkartılabilir. Böylece başlığın kullanım ömrü uzatılmış olur.

Maske ve hortum arasında kullanılmak üzere maske ile birlikte verilen plastik adaptörün 2 önemli görevi vardır. İlki maskenin hortuma kolayca takılıp çıkartılmasını sağlar. Gece içinde, bir ihtiyacınız için geçici olarak yataktan kalkmak istediğimizde, maskeyi çıkarmadan bu adaptörden cihazdan kolaylıkla ayrılarak serbest kalır ve maske çıkarıp takarken uykumuzun kaçmasının da önüne geçmiş oluruz. İçiçe geçen hareketli 2 parçadan oluşan bu adaptör, uyku sırasında hortumun dönerek kıvrılmasını engeller. Böylece uyku sırasındaki hareketliliğimizin maskeden hava kaçağı yapmasını en aza indirmiş olur.

PHILIPS Respironics maskelerininin hemen her modelinde var olan eşsiz bir dizayn; maskelerin yüze temas eden ve içe doğru kıvrık olan 2 katlı silikondan yapılmış kısmının, içine dolan hava ile maskeyi yüze doğru itmesidir. Bu özelliğe sahip olmayan diğer marka ve modeldeki maskeler, hava basıncının yüzden maskeyi itmesi nedeniyle daha çok hava kaçağına sebep olurlar. Hastanın vermiş olduğu havanın maskeden tahliyesini sağlayan, hava kaçak çıkışı (ekshalasyon portu) bir çok maske modelinde yatay bir kesik şeklinde dizayn edilmiştir. Böylece atılan havanın çıkardığı gürültü en aza indirilmiş olur. Yatay kesik şeklindeki hava çıkışının bir başka avantajı ise, çıkan havayı dağıtarak sizin veya partnerinizin rahatsız olmanızı engellemesidir.

Comfort Fusion Burun Maskesi Resim 1 Comfort Fusion Burun Maskesi Resim 2