• Rahat ve huzurlu uyumak mümkün

TOTAL Face Tam Yüz Maskesi (NIV için ekshalasyon portlu)
"Hava Kaçağına ve Cilt Yaralarına Son…"
TOTAL Face Tam Yüz Maskesi (NIV için ekshalasyon portlu)

Tüm dünyada sadece PHILIPS Respironics tarafından üretilen ilk tam yüz maskesidir. Tam yüz maskesinin sağladığı en büyük avantaj tüm yetişkinlerde kullanılabilen sadece 1 boyu vardır. Böylece hastanın burun, ağız ve yüz yapısına bakılarak maske boyu seçimine gerek kalmaz.

Maskenin yüze sabitlenmesi oldukça kolaydır. Maske içinde yer alan ve yüzü çevreleyen yumuşak silikon kısım, maskedeki hava basıncı arttıkça maskenin yüze daha iyi temes etmesini sağlar. Böylece hava kaçağını engellemek için maske başlığının daha fazla sıkılmasına gerek kalmaz. Velcro ile maskeye tespit edilen başlığın takılıp çıkartılması çok kolaydır. Maskenin acil durumlarda hızla çıkartılabilmesi için başlık üzerinde, kırmızı renkli acil durum bağı bulunur. Tüm Comfort Serisi maskelerde olduğu gibi, Total Face model tam yüz maskesi de latex içermez. Verilen havanın tahliyesi için, maske üzerinde 2 adet ekshalasyon çıkışı bulunmaktadır.

Önemli Uyarı: Noninvaziv Ventilatörler ve PAP cihazlarında kullanılması için üretilmiş, Philips Respironics marka tüm oranasal maske modellerinin üzerinde, havanın istenmeyen anda kesilmesi durumunda, hastanın oda havasından yeteri kadar soluyabilmesini sağlayan, emniyet valfi bulunmaktadır. Bu valfe, sadece Y tipi solunum devresi ile yoğun bakım ünitelerinde kullanılan yaşam destek ventilatörlerinde ihtiyaç duyulmamaktadır. Ekshalasyon portlu devrelerle kullanılan maskelerde bu valfin olmaması hastanın hayati tehlikeye girmesine sebep olabilir.

TOTAL Face Tam Yüz Maskesi (NIV için ekshalasyon portlu) Resim 1 TOTAL Face Tam Yüz Maskesi (NIV için ekshalasyon portlu) Resim 2