• Rahat ve huzurlu uyumak mümkün

PerformaTrak TümYüz Maskesi (Oranazal), Noninvaziv Basınç Ventilatörleri için
"Ağız-Burun Maskesi Dendiğinde, İlk Akla Gelen PerformaTrak…"
PerformaTrak TümYüz Maskesi (Oranazal), Noninvaziv Basınç Ventilatörleri için

Ağız-Burun maskeleri; özellikle ağız solunum yaptığı için burun maskesinin kullanımı mümkün olmayan hastalar için tercih edilmektedir. BiPAP türünde olan, ekshalasyon portlu hasta devresi kullanılan basınç ventilatörlerinin hepsinde kulanılabilir. Yumuşak malzemeden yapılmış olan başlıkları, maskenin takılıp çıkartılmasını kolaylaştırır. Alın desteğinin açısının ayarlanabilmesi, maskenin yüze olan baskısının düzgün şekilde dağıtılmasını sağlamaktadır. Hastaların yüzüne uyum sağlayacak şekilde değişik boyları vardır. PerformaTrak, hastanede tek hasta için (single patient use/disposable) kullanılmaktadır. Tüm PHILIPS Respironics maskelerinde olduğu gibi, PerformaTrak model ağız burun maskesi de latex içermez.

PHILIPS Respironics maskelerininin hemen her modelinde var olan eşsiz bir dizayn; maskelerin yüze temas eden ve içe doğru kıvrık olan 2 katlı silikondan yapılmış kısmının, içine dolan hava ile maskeyi yüze doğru itmesidir. Bu özelliğe sahip olmayan diğer marka ve modeldeki maskeler, hava basıncının yüzden maskeyi itmesi nedeniyle daha çok hava kaçağına sebep olurlar.

Önemli Uyarı: Noninvaziv Ventilatörler ve PAP cihazlarında kullanılması için üretilmiş, Philips Respironics marka tüm oranasal maske modellerinin üzerinde, havanın istenmeyen anda kesilmesi durumunda, hastanın oda havasından yeteri kadar soluyabilmesini sağlayan, emniyet valfi bulunmaktadır. Bu valfe, sadece Y tipi solunum devresi ile yoğun bakım ünitelerinde kullanılan yaşam destek ventilatörlerinde ihtiyaç duyulmamaktadır. Ekshalasyon portlu devrelerle kullanılan maskelerde bu valfin olmaması hastanın hayati tehlikeye girmesine sebep olabilir. İnvaziv Yoğun Bakım ventilatörlerinde kullanılan PerformaTrak SE maskelerde, maske üzerinde emniyet valfi ve ekshalsyon hava çıkışı bulunmaz.

PerformaTrak TümYüz Maskesi (Oranazal), Noninvaziv Basınç Ventilatörleri için Resim 1